Positiviteit & Verdriet

Over Zwanger worden enzo

Met zwanger worden enzo help ik mensen om lichamelijke, emotionele en geestelijke blokkades op te heffen om zo de kans op een zwangerschap te vergroten. Hierdoor wordt niet alleen de kans op een zwangerschap groter, maar wordt deze periode in hun leven als prettiger ervaren; meer ontspannen, minder stress en meer balans tussen het mogen hebben van zowel verdriet, als hoop en vertrouwen. Het mooiste voor mij is als ik mensen kan laten groeien in deze periode; dat ze dichter bij zichzelf komen, meer naar hun gevoel gaan luisteren en uiteindelijk hierdoor nog fijner in het ouderschap komen te staan.

Mijn kinderwens

Ik ben Chantal Bruijsten en mijn onvervulde kinderwens heeft zes jaar geduurd. Nadat mijn man en ik stopten met anticonceptie, kwam mijn menstruatiecyclus niet terug. Wij woonden toen nog in de Dominicaanse Republiek en na vele onderzoeken in het ziekenhuis waren we er nog niet achter wat er aan de hand was. We lieten het een paar jaar los, maar toen we drie jaar later weer in Nederland kwamen wonen, gingen we terug naar het ziekenhuis. De diagnose was PCOS. In het jaar daarna doorliepen we vruchtbaarheidsbehandelingen. Ik wilde altijd al graag een kindje adopteren en na dit jaar besloot mijn man dat hij dit ook graag zou willen. We stopten met de vruchtbaarheidsbehandelingen en gingen het adoptietraject in. En een paar jaar later mochten wij de ouders worden van onze toen 4 maanden oude dochter Sarah. Het adopteren van Sarah was het mooiste wat ons ooit was overkomen en voor ons gevoel moest het ook echt zo zijn dat Sarah eerst bij ons kwam.

In de jaren voordat Sarah kwam en ook daarna werkte ik aan mijn gezondheid met behulp van voeding, ontspanning en ik liep heel wat alternatieve therapeuten af. Het gevolg was dat ik een of twee keer per jaar een hele lichte menstruatie had. En ook al wilden we niets liever dan een kindje adopteren, de wens om zwanger te worden bleef bestaan.

Na de komst van Sarah werd ik wonderlijk genoeg zwanger. Negen maanden later kregen we onze tweede dochter Senna. Mooier had het niet kunnen lopen. Ruim 2,5 jaar na de geboorte van Senna kreeg ik dan eindelijk mijn menstruatiecyclus terug en 6 maanden daarna werd ik zwanger van onze zoon Jins.

Ondanks dat ik geen gelukkiger verloop had kunnen wensen, kan ik me de moeilijk jaren voor de komst van Sarah nog goed herinneren. Gevoelens van hoop en verlangen wisselden zich af met teleurstelling, verdriet en angst. Teleurstelling na elke keer dat ik dacht zwanger te zijn, maar de test negatief was. Want ook al had ik geen cyclus, het kon natuurlijk toch gebeuren en ik dacht heel vaak allerlei symptomen te hebben die leken op een zwangerschap.

Daarna kwam het verdriet om het kindje dat er nog steeds niet was en tussendoor was er de angst dat ik nooit moeder zou worden. Maar de hoop bleef ook altijd bestaan. Het verdriet kon ik gelukkig delen, maar het was een moeilijke tijd, waarin ik toch ook heel erg gegroeid ben als persoon. Door lichamelijk, geestelijk en emotioneel aan mezelf te werken, ben ik meer en meer naar mijn gevoel gaan luisteren en dichter bij mezelf gekomen.

Ik gun het elke vrouw, elk stel, om een kindje te krijgen en weet uit ervaring dat je hier zelf aan kunt bijdragen. Naast of in plaats van een vruchtbaarheidstraject. En ik geloof er ook heel sterk in dat het mogelijk is om ondanks de onvervulde kinderwens plezier in je leven te hebben, te kunnen ontspannen en dicht bij jezelf te komen. En hierbij wil ik iedereen die het nodig heeft, met hart en ziel helpen.

Chantal Bruijsten

Wie ben ik?

Ik ben Chantal Bruijsten. Ik ben onder andere opgeleid als polyenergetisch coach en therapeut. Dit is een alternatief psychotherapeut die gebruik maakt van verschillende methodes uit de reguliere en alternatieve psychologie, passend bij het probleem of doel en passend bij de persoon die bij me komt. Daarnaast heb ik bij Rika Lucac de opleiding gevolgd tot docent Fertiliteitsyoga, ben ik MatriXcoach, ben ik HypnoBirthing® cursusleidster, Luisterkindwerker en heb ik de opleiding tot docent babymassage met yoga bij de Weideblik gevolgd. Naast deze opleidingen, heb ik bijscholingen gevolgd op het gebied van energiewerk, ademen, werken met kinderen, innerlijk kind werk en famillieopstellingen.

Ik ben getrouwd met Ybo en moeder van twee geweldige dochters en een zoon. De weg naar onze kinderen heeft mij geinspireerd meer voor wensouders te betekenen. De mooie (HypnoBirthing) geboorte van onze tweede dochter heeft mij geïnspireerd om ook de opleiding tot HypnoBirthing® Practitioner te gaan volgen. En de komst van onze zoon, van wie ik al jaren het gevoel had dat hij in de energie bij ons was, heeft mij geïnspireerd om ook luisterkindwerker te worden. Zodat ik niet alleen de (toekomstige) ouders kan helpen, maar ook de kinderen.