Stress ontspanning

Fertiliteitsboost

Een onvervulde kinderwens met eventuele vruchtbaarheidsbehandelingen kan enorm stressvol zijn. En juist die stress is zo slecht voor je vruchtbaarheid. In de Fertiliteitsboost cursus ga je leren hoe je meer ontspanning en rust in je leven kunt krijgen. En hoe je ondanks het verdriet en de heftigheid bij jezelf kunt blijven en misschien zelfs kunt groeien als persoon.

Fertiliteitsboost weekend

De hele cursus in 1 weekend of op 2 zondagen. Verhoog je vruchtbaarheid en kom dichter bij jezelf.

Positiviteit én ruimte voor verdriet

Het hebben van een onvervulde kinderwens is voor veel vrouwen een rollercoaster van emoties. Hoop, verlangen, verdriet, geluk, angst en teleurstelling, het wisselt zich vaak in een snel tempo af. Tijdens de cursus leer je om positief in dit zware proces te blijven staan. Jezelf niet te verliezen of misschien jezelf terug te vinden. Te kunnen groeien, ondanks of misschien zelfs dankzij, deze zware tijd. Maar toch is er ook ruimte voor het verdriet, de angst of de teleurstellingen, die onlosmakelijk verbonden zijn aan een groot verlangen dat (nog) niet in vervulling is gegaan.

Vergroot je vruchtbaarheid

We gaan specifiek in op de oorzaken van jouw verminderde vruchtbaarheid en je krijgt oefeningen en kennis om de kans op een zwangerschap te vergroten. Dit kan zowel los van behandelingen in het ziekenhuis of naast de vruchtbaarheidsbehandelingen die je volgt.

Herkenning en erkenning

Je volgt de cursus samen met andere vrouwen met een onvervulde kinderwens. Hierdoor ga je ervaren dat je zeker niet de enige bent en wie wil mag haar ervaringen delen.

Wat we doen

We maken gebruik van fertiliteitsyoga, zowel voor de ontspanning als om je vruchtbaarheid te vergroten, van diepe ontspanningsoefeningen, (zelf)hypnose (geloof me, dit klinkt veel zweveriger dan dat het in werkelijkheid is) en oefeningen die je helpen om te gaan met alle emoties en gevoelens die bij een (nog) onvervulde kinderwens komen kijken.

Diepe ontspanning

Met diepe ontspanningsoefeningen, vergelijkbaar met meditaties,  ervaar je een diepe rust, zowel lichamelijk als geestelijk. We maken hierbij gebruik van hypnose oefeningen;  een diepe vorm van ontspanning waarbij je je bewuste gedachten wat meer los kunt laten en in contact komt met je onbewuste. Een fijne manier om diep te ontspannen  (met alle bijkomende voordelen voor je lichaam, geest en de kans op zwangerschap) en een manier om ook op onbewust niveau te werken aan het verhogen van je vruchtbaarheid.

Fertiliteitsyoga

Fertiliteitsyoga

Met behulp van fertiliteitsyoga leer je yoga oefeningen die ontspanning geven in je hoofd en in je lijf. Juist op die plekken en bij die lichaamsdelen en klieren die van belang zijn bij je vruchtbaarheid. We gaan hierbij specifiek in op de klachten die jij hebt. Ook een mooie manier om je lichaam te ondersteunen tijdens vruchtbaarheidsbehandelingen. Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben en de oefeningen die je leert, kun je gemakkelijk thuis toepassen.

Voelen, ervaren en delen

Voelen, ervaren en delen

We doen oefeningen om bij je gevoel te komen en op een dieper niveau te ervaren wat dit proces van een onvervulde kinderwens met je doet. Om er beter mee om te kunnen gaan en wellicht al een stukje te kunnen helen.

Kennis

Naast de fijne oefeningen, krijg je ook informatie over oorzaken van moeilijk zwanger kunnen worden of blijven en wat je hier zelf aan kunt doen om je kans op een succesvolle zwangerschap te vergroten.

Cursus data

De cursus bestaat uit vijf lessen van 2 tot 2,5 uur en een 1 op 1 gesprek met persoonlijk advies. Het 1 op 1 gesprek wordt op de dagen zelf samen gepland. Tijdens het Fertiliteitsboost weekend of de 2-daagse houden we de individuele afspraak op de laatste dag of achteraf telefonisch. Klik hier voor de data van het Fertiliteitsboost weekend en voor de 2-daagse. 

Augustus / sept. 2019
 • Zo. 18 aug. 9.30 tot 11.45 uur
 • Zo. 25 aug. 9.30 tot 11.45 uur
 • Zo. 1 sept. 9.30 tot 11.45 uur
 • Zo. 8 sept. 9.30 tot 11.45 uur
 • Zo. 15 sept. 9.30 tot 11.45 uur
November 2019
 • Fertiliteitsboost 2-daagse
 • De hele cursus in 2 zondagen
 • Zo. 3 nov. 10.30 tot 16.30 uur
 • Zo. 10 nov. 10.30 tot 16.30 uur
 • Inclusief lesmateriaal en video's
Januari / februari 2020
 • Zo. 26 jan. 9.30 tot 11.45 uur
 • Zo. 2 feb. 9.30 tot 11.45 uur
 • Zo.9 feb. 9.30 tot 11.45 uur
 • Zo. 16 feb. 9.30 tot 11.45 uur
 • Za. 22 feb. 9.30 tot 11.45 uur

Inschrijven / vraag stellen

Heb je vragen of wil je je inschrijven, neem dan gerust contact op via dit formulier. Je kunt ook altijd even bellen, appen of mailen. Je kunt mij bereiken op telefoonnummer 06 4750 2825 en op email adres chantal@gevoelenzo.nl. De groepscursussen worden gegeven bij Sarvata in Nijmegen (Gelderland) op de Schependomlaan 17-E, slechts 20 minuten rijden vanaf Arnhem, Malden, Wijchen en Cuijck, 15 minuten vanaf Elst en 10 minuten vanaf Lent.

Kosten

De kosten van de cursus zijn €215, inclusief lesmateriaal en toegang tot online video’s. De eerste les mag je gratis en vrijblijvend mee doen. Je schrijft je in, maar hoeft nog niet te betalen. Dit doe je na de eerste les, maar alleen als je besloten hebt om door te gaan. De kosten van het Fertiliteitsboost weekend zijn €235, inclusief het lesmateriaal, toegang tot online video’s en 2 x lunch. De kosten van de 2-daagse in november zijn €215, ook inclusief lesmateriaal en toegang tot de online video’s. Bij het weekend of de 2-daagse houden we de individuele afspraak tijdens de tweede dag of achteraf telefonisch.

* Verplicht veld