Ervaringen

Op deze pagina vind je ingezonden ervaringen. Ervaring delen? Scroll dan naar beneden.

Fertiliteitsboost cursus

4,0 rating
september 14, 2020

Ik vond het erg prettig dat er bij de cursus ruimte was om al je angsten en gevoelens te delen, dat het er gewoon mocht zijn. Misschien dat het daarom ook juist zoveel emotie opriep bij mij. Bij anderen houd je je toch altijd een beetje in (althans ik) en ik vond het fijn dat dat nu niet hoefde. Je gaf mij ook het gevoel dat alles mocht, heel prettig is dat.
Ik heb ook zeker wat aan je tips gehad. Ik weet niet of ik alles in mijn dagelijkse leven kan invoegen maar ik ga er zeker de belangrijkste dingen voor mij uithalen. Ook gaf de cursus me weer het juiste zetje om de yoga weer op te pakken. Ik kwam er zelf niet meer in.

Anoniem

Hele fijne cursus!

5,0 rating
juli 8, 2020

Hele fijne cursus! Was al wel bekend met sommige yoga-oefeningen, maar zoveel fijner om ze in een groep te doen. Ook fijn dat deze cursus alles behandeld, ook voeding en het mentale stuk. Verschil hoop vs. verwachting is een eye-opener!
Prettig ook om dit met andere vrouwen te doen en even geen goedbedoelde adviezen te krijgen die niets helpen (het komt goed, gewoon blijven proberen….). Tenslotte is het individuele gesprek echt een toevoeging!

Annika

Kinderwens coaching in het kwadraat!

5,0 rating
april 1, 2020

Hoe fijn dat ik Chantal heb leren kennen! Allereerst via het kinderwenscafé dat zij in Nijmegen e.o. heeft opgezet en waar ik veel behoefte aan had en waar wij als echtpaar veel aan hebben gehad. Toen ik haar site had bekeken, trok de cursus fertiliteitsboost mij erg aan, daar ik er ook van overtuigd ben dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en ook voeding een belangrijke bron en soms zelf medicijn voor je lichaam kan zijn. Dit komt allemaal terug in deze cursus en in een kleine groep heb ik de cursus gevolgd. Ook de yoga-oefeningen, die je tevens kunt terugkijken op haar website via een persoonlijke inlogcode die je krijgt, heb ik als steunend, helpend en mindful ervaren. Daardoor en sowieso krijg je alle aandacht die je nodig hebt van Chantal, is niets menselijks haar vreemd en is zij ook open een eerlijk over haar eigen verhaal en ervaringen, zonder tekort te doen aan andermans ervaringen. Ook gaf zij mij uitgebreid antwoord als ik een vraag per mail / telefoon had en nam ze echt de tijd voor je. Dit heb ik als zeer prettig en coachend ervaren. Ik ben er dan ook van overtuigd dat het kinderwenscafé, de cursus fertiliteitsboost en de coachende gesprekken hebben bijgedragen aan een optimaal resultaat…namelijk dat ik in blijde verwachting ben van een heel mooi meisje in wording 😉 Net de 20-wk echo gehad en alles zit er prachtig uit. Ik voel mij zo goed en heb nergens last van…zo mooi en bijzonder dit kleine wonder…Dit gun ik iedereen en daarom kan ik je Chantal en deze cursus van harte aanbevelen!

Anouk

Een fertiliteitsboost

5,0 rating
februari 27, 2020

Mijn ervaring is zeer positief. Ik heb geleerd om los te laten en mijn verleden achter te laten. Het waren 2 waardevolle dagen. De vragenlijst die zij mij gaf te doen was ook erg waardevol. Chantal stemt haar advies daarop af. Ik heb sinds november geen hoofdpijn meer en adem naar mijn buik. Dit is een gouden regel.
Verder, ben ik tot op heden nog niet zwanger maar ik doe de fertiliteits oefeningen met regelmaat, eet gezond ( bijna biologisch) en sport regelmatig. Zelfs het slapen gaat veel beter door de ontspanningsoefeningen.
Al met al is het aan te raden om deze ‘boost’ te volgen voor vrouwen die meer uit hun leven willen.

Anoniem

Goede gesprekken

4,0 rating
februari 14, 2020

Twee keer heb ik een een-op-een gesprek gehad met Chantal. Na een fertiliteitstraject van 5.5 jaar en twee gemiste miskramen was praten met een ervaringsdeskundige precies wat ik nodig had om het vertrouwen in mijn lijf (en het vrouw-zijn) terug te krijgen. Vooral het durven toelaten van verdriet en angst bracht veel rust en vertrouwen. Wat de toekomst ook brengen mag, ik ben weer trost op mijn lijf!

Eva

Kinderwens afstemming

5,0 rating
december 10, 2019

Enige tijd geleden praatte ik met een vriendin van me over mn moederplannen. Zij vertelde me dat er verschillende soorten feriliteitsboosts bestaan en dat dit ervoor zorgt dat je gelijkgestemde tegenkomt en meer ontspant, waardoor de kans op zwangerschap groter zou worden.
Ik ging aan het googlen en kwam op de site van Chantal uit (www.zwangerwordenenzo.nl). Ik las het een en ander over de feriliteitsboost en ergens begon er wat te kriebelen. Daarnaast stond op haar site ook iets over ‘afstemmingen’, ik las zelf ‘kinderwensafstemming’. Ik vond daar wat van: lekker vaag, pfffffff….doe je toch niet?
Ik vroeg Chantal meer informatie over de feriliteitsboost, en ondertussen keek ik nog eens op de site…naar de afstemmingen.
Chantal reageerde vriendelijk en enthousiast terug op mijn vraag om informatie. En ik…moest wéér aan die afstemming denken. Ik besloot ervoor te gaan, ondanks dat mijn hoofd het maar ‘vaag gedoe’ vond.
Ik zocht op haar verzoek een foto uit, vertelde wat over mn achtergrond en stelde een aantal vragen die bij mij op dat moment op kwamen borrelen.
Chantal reageerde positief. Ze beloofde dat ze binnen twee weken de afstemming zou doen. In die twee weken gebeurde er veel bij mij: na een dieptepunt, volgde een hoogtepunt. Deed ik een derde poging in mijn bewust alleenstaand moedertraject, voelde ik me goed, en was ik ineens chagrijnig.
Die avond kwam ik thuis van mn werk. Tot mijn verbazing kwam ik juist die dag een mail tegen van Chantal met de woorden: ‘het kan zijn dat je wat onrustig bent of nog wordt’…Ow…nou…dat klopte wel met die dag. Nieuwsgierig las ik verder. Een feest aan herkenning kwam voorbij. Alsof ik mezelf hoorde praten, las ik wat zij over de afstemming schreef.
Zonder in details te gaan…was ze wat tegengekomen dat we samen hebben losgelaten. Er stond zwart op wit wat mijn moederwens met me deed en ook wat dat met mijn manier van verbinden deed, wat ik te doen heb en hoe ik dit vorm zou kunnen geven.
Ik heb het op verschillende momenten opnieuw gelezen. De eerste keer vol in tranen, de tweede keer stroomde het ook nog, de derde keer was er rust.
De dagen erna was ik inderdaad nog onrustig. En…er was een zachte kracht over me heen gedaald. Zonder een flintertje angst of een onveilig gevoel voor verbinding. Ik kan er zijn, zonder me te verstoppen of te overschreeuwen. Zonder dat de shit van een ander tegen mijn muurtje ketst en ik de behoefte krijg om mezelf te beschermen. Er is een muurtje weg.
De volgende stap…
‘Kom in actie…en vertrouw’

Leonie

Fertiliteitsyoga

5,0 rating
september 20, 2019

We zijn al 4 jaar bezig voor een 2de kindje. Na verschillende trajecten (iui,ivf) en na 4 miskramen zocht ik hulp om hiermee om te gaan. Via de freyasite kwam ik hierop uit. De eerste les ging ik wat twijfelachtig erheen, yoga is niet echt iets voor mij. Maar de combinatie van veel uitleg over hoe het lichaam werkt, contact met lotgenoten, concrete oefeningen en veel ruimte voor gevoel en contact met het lichaam heeft mij ontzettend veel gebracht. Van de machteloze positie waarin ik zat heb ik nu door alle inzichten/kennis veel meer handvaten hoe om te gaan met mijn kinderwens, meer hoop en positiviteit voor de toekomst en meer verwerkt wat me is overkomen. Ik ben Chantal ontzettend dankbaar voor alles en hoop dat dit alles ook ons dichterbij onze wens brengt.

Inge

Cursus fertiliteitsboost

4,0 rating
mei 3, 2019

Terwijl onze wens voor een tweede kindje steeds maar niet in vervulling wilde gaan, kwam ik de oproep van Chantal tegen voor de cursus fertiliteitsboost. De vier lessen hebben me veel geleerd over voeding en ontspanning en waarom dit zo belangrijk is om zwanger te kunnen raken. Ik heb er veel aan gehad, ook al is het alleen maar omdat accepteren ook deel uitmaakt van het traject en je het even niet in je eentje hoeft te bedenken!

Anoniem

Fertiliteitsboost

5,0 rating
maart 27, 2019

De lessen die ik bij Chantal heb gevolgd tijdens de cursus hebben mij geholpen om positiever en rustiger in het fertiliteitstraject te staan. Er is voldoende variatie in oefeningen en zeker ook genoeg ruimte voor persoonlijke gesprekken. Chantal is een rustig en prettig persoon waarbij ik me op mijn gemak voel. Ik kan de cursus zeker aanraden!

Charlotte

Cursus Fertiliteitsboost

5,0 rating
februari 6, 2019

Chantal heeft een fijne werkwijze waarin ze achtergrond/ theorie en praktijk met elkaar combineert. Ik vond het heel fijn om me meer bewust te worden van de complexe lichamelijke en geestelijke processen die horen bij zwanger willen worden. Zeker als het al een tijdje niet lukt, is het goed om hierbij stil te staan zodat je je eigen gezondheid en welzijn niet vergeet! Onderwerpen zoals stress, voeding en kinderwens (en hoe hier mee om te gaan) kwamen voorbij en Chantal weet duidelijk veel van alledrie. Tenslotte zijn de ontspanningsoefeningen (yoga) een aanrader. Een fijne open sfeer en ruimte om emoties te delen. Bedankt Chantal, ik heb er veel aan gehad!

Charlotte

Deel je ervaring